iba

Z iba sistemom vidite širšo sliko

Iba sistem za zajem in analizo procesnih podatkov sestavljajo popolnoma prilagojene strojne in programske komponente za zajem, shranjevanje, analizo in obdelavo merilnih podatkov. Zaradi modularne zasnove in preproste konfiguracije se lahko iba sistem popolnoma prilagodi različnim nalogam in se lahko kadar koli poljubno razširi.

»Z iba sistemom prejmete najboljši pregled nad celotnim tehničnim procesom.«

Dr. Ulrich Lettau, CEO, iba AG

Poslovne prednosti

Povečanje
produktivnosti

Zmanjšanje
zastojev proizvodnje

Izboljšanje
in dokumentiranje kvalitete produkta

Prihranek pri
energiji in vhodnih surovinah

Preprečevanje
kritičnih stanj obrata

Avtonomen, modularen, prilagodljiv

Naše rešitve za zajem podatkov in programska oprema za merjenje, preverjanje in analizo strojev, proizvodnih procesov in energetskih naprav so prilagodljive in jih je mogoče popolnoma razširiti kadarkoli. Ne le, da lahko rastejo skupaj z naraščajočimi zahtevami, ampak se lahko tudi ustrezno usklajujejo z večino industrijskimi krmilnimi sistemi.

Procesna povezljivost

Preberite več

Zajem in shranjevanje

Preberite več

Analize in optimizacije

Preberite več

Zunanja povezljivost

Preberite več

Vedno prilagodljiv

Poleg celovite povezljivosti je prilagodljivost še ena izmed glavnih značilnosti iba sistema. Kadarkoli ga je možno razširiti, tako da lahko raste skupaj z vašimi zahtevami. Osnovni sistem se začne pri »sistemu za odpravljanjem težav na PLC-ju« z 64 signali, ki se lahko poveča do nadzora za velike obrate s preko 100.000 signali. Možna je integracija sistema kamer z aplikacijami strojnega vida in podatkih o kakovosti, ki so naloženi v baze podatkov za avtomatizirano izdajo izdelkov in drugimi funkcijami.

Zajem podatkov
Zajem podatkov z iba Sistemom se lahko natančno prilagodi vaši situaciji in željam. Konfigurirate samo tiste vmesnike in signale, ki jih potrebujete za nadzor/zajem vašega procesa. To vam omogoča, da začnete z osnovnim modulom in kasneje dodajate vmesnike, signale, shranjevanja podatkov in kamere.

Analiza podatkov
Analiza podatkov je na splošno interaktivna in usmerjena na signale. Kljub temu se lahko izmerjeni podatki samodejno analizirajo z iba sistemom, na primer za dokumentacijo kakovosti ali kadar se stroji primerjajo na podlagi karakterističnih vrednosti. Izračun se opravi interaktivno enkrat, nato pa se na podlagi pravil analize samodejno posodablja za vsak izdelek ali fiksne časovne intervale. Rezultati se lahko samodejno dokumentirajo v poročilih ali naložijo v baze podatkov – ne glede na to, ali gre za vrednosti OEE ali podrobnosti o izdelkih.

Optimizacija
Z uporabo spletnega orodja ibaDaVIS je mogoče delovanje naprav ali strojev vizualizirati na uporabniško prilagojenih nadzornih ploščah. Analiza rezultate lahko pripelje do ključnih informacij za optimizacijo procesov in strojev za različna področja uporabe.

Iba sistem – odprt Ecosistem
Če produkti iba sistema v celoti ne izpolnjujejo vaših zahtev, lahko shranjene podatke v iba sistemu pretvorite v »Northbound« vmesniku in jih kasneje uporabite v svojem programskem okolju.

Področja uporabe

Naša glavna naloga je prinašati preglednost v svet industrijske proizvodnje, proizvodnje električne energije in distribucije energije. Z uporabo iba sistema lahko zagotovite, da so podatki iz naprav in strojev zajeti v celotnem območju delovanja, in da je vsak proces 24/7 neprekinjeno shranjen in prikazan.

Odpravljanje napak
Napake v avtomatiziranih sistemih lahko privedejo do prekinitve proizvodnje in slabše kakovosti le te. Analiza in vzrok napak je enostavno izsledljiva za vzdrževalno osebje, ki ima dostop do arhiviranih podatkov.

Preberite več

Analiza procesov
Analiza procesov je enostavna z iba sistemom. Hitra in učinkovita analiza procesnih podatkov je ključnega pomena za optimizacijo le tega.

Preberite več

Dokumentacija o kakovosti
Za dokumentiranje avtomatiziranih proizvodnih sistemov in procesov je potrebno podatke o kakovosti in izračunane analitične vrednosti shraniti v zanesljiv sistem za upravljanje kakovosti.

Preberite več

Kakovost električne energije
Merjenje in spremljanje kakovosti električne energije sta ključna orodja za proizvajalce energije, omrežne operaterje in tudi za potrošnike.

Preberite več

Spremljanje stanja naprav
Sistemi za spremljanje stanja naprav (CMS) uporabljajo merjenje vibracij v kombinaciji z inteligentnimi postopki analiz za zgodnje zaznavanje obrabe mehanskih komponent.

Preberite več

Analiza vibracij
Nepogrešljivo orodje za analizo vibracij izven delovnega časa in kasnejšo optimizacijo in kontrolo strojev ali naprav.

Preberite več

Digitalizacija
Pridobivanje merilnih podatkov na strojih in napravah je osnovni pogoj za vašo strategijo digitalizacije.

Preberite več

Kontakti

Hiproject ima ekipo visoko usposobljenih strokovnjakov, ki so vam na voljo za reševanje kakršnihkoli vprašanj ali zahtev.

Ključni kontakti, ki pričakujejo vašo komunikacijo, so:

Prodaja

ibaslovenia-sales@hiproject.si

Urban Pevnik, Tel +386 31 674 797

Tehnična podpora

ibaslovenia-support@hiproject.si

Jernej Erjavec, Tel +386 31 471 415