04/10/2024

Skupaj z priznanimi strokovnjaki na ekskluzivni okrogli mizi

V sredo, 19. septembra 2024 se je direktor našega podjetja Hiproject Urban Pevnik udeležil ekskluzivne okrogle mize z naslovom »Futurizem 5.0 – Sinteza resničnosti in digitalnih svetov« v prostorih Tehnološkega parka Ljubljana.

Na dogodku so poleg našega direktorja sodelovali številni priznani strokovnjaki, prof. dr. Urban Kordeš, dr. Nace Mikuš, Tadej Slapnik in Maja Novak, ki so razpravljali o vplivu naprednih tehnologij na družbo, prihodnost in industrijo. Okrogla miza, ki je potekala v okviru programa Arena tehnologij, se je posvečala pogovorom o tem kako umetna inteligenca, navidezna in obogatena resničnost ter blockchain tehnologije oblikujejo prihodnost in spreminjajo način našega dela ter življenja. Sogovorniki so razpravljali so o izzivih in priložnostih, ki jih prinaša industrija 5.0, ter kako se lahko družba pripravi na te spremembe.

Urban Pevnik je med drugim  poudaril pomembno dejstvo: »Kljub novim tehnologijam, je ključ za uspeh v ljudeh in uspešna bodo tista podjetja, ki bodo namesto v zmanjševanje števila zaposlenih vlagala v njihov razvoj«.

Dogodek je ponudil poglobljene vpoglede in spodbudil razmišljanje o tem, kako bomo v prihodnosti sobivali s tehnologijo.